Rechter die zelf niet op Twitter zit: Donald Trump mag niet meer blokkeren op Twitter

E.J. Bron

Screenshot_75

(Door: Bas Paternotte)

Terwijl een kind weet: blokkeren is vrijheid

Een federale rechter in New York heeft Donald Trump verboden Twittergebruikers te blokkeren die hem niet aanstaan. Door dat te doen schendt de Amerikaanse president het recht op vrije meningsuiting zoals is vastgelegd in het First Amendment van de grondwet.

Districtsrechter Naomi Reice Buchwald deed die uitspraak in een zaak die in juli was aangespannen door het Knight First Amendment Institute van de Columbia-universiteit en verscheidene individuele twitteraars. Buchwald was het met de aanklagers eens dat de discussies die ontstaan door tweets van Trump moeten worden gezien als een publiek forum.

Lees verder>>>
(h/t “Elisah”)
Post online

View original post

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s