Morgen heten we allemaal Mohammed

De Franse president Emmanuel Macron riep in de zomer een storm aan verontwaardiging op. Zijn uitspraak dat vrouwen met zeven of acht kinderen verantwoordelijk zijn voor de huidige situatie in Afrika en deze situatie een uitdaging voor de beschaafde wereld is, liet meteen de racisme-knuppel op zijn hoofd slaan.

Maar de cijfers geven hem gelijk. Volgens een VN-rapport leeft een zesde deel van de mensheid op het Afrikaanse continent. In 2050 zal het een kwart zijn. Aan het einde van deze eeuw zal een derde van de wereldbevolking, vier miljard mensen, in Afrika leven.

Heden ten dage zijn er vier keer meer geboorten in Afrika dan sterfgevallen. Een Afrikaanse vrouw heeft gemiddeld 4,5 kinderen, een Europese 1,6. In de komende 30 jaar zal de bevolking van Afrika tot een miljard mensen groeien. Het is niet moeilijk om zich voor te stellen hoe Europa zal veranderen onder de druk van illegale immigratie en stijgende demografische…

View original post 516 woorden meer

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s