De vader van de Manchester terrorist Salman Abedi: Mijn zoon is geen terrorist

De autoriteiten in Groot-Brittannië vermoeden dat een heel netwerk van moslimterroristen schuilt achter de terroristische aanslag maandag in Manchester, schrijft AP.

Afgelopen woensdag zijn behalve de oudste broer van de terrorimoslim Ismail Abedi nog eens vier andere personen gearresteerd in het Verenigd Koninkrijk. Zijn andere broer Hashim en zijn vader Abedi Ramadan zijn aangehouden in de Lybische hoofdstad Tripoli.

De vader Ramadan, voormalig gebedsomroeper in de Didsburymoskee in Manchester, verklaarde voor zijn arrestatie tegen AP dat zijn zoon onschuldig is en dat de familie niets te maken heeft met terrorisme.

– Wij geloven niet in het doden van onschuldige mensen, zei hij.

Volgens de moslimvader was zijn zoon van plan een bedevaart naar Saoedi-Arabië te ondernemen, en niet een daad van terrorisme tegen Britse tienermeisjes.

De politie heeft sinds eergisternacht meerdere invallen in Manchester uitgevoerd, onder andere is er gistermiddag een deur van een woning met fors geweld opengebeukt. De 23-jarige getuige en studente Muye Li die naast het appartement woont zegt dat…

View original post 90 woorden meer

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s