Justitie grijpt niet in: ‘Eritrese asielzoekers vieren massaal vakantie in eigen land’

E.J. Bron

Screenshot_163

(Door: Bauke Schram)

De aanpak van Eritreeërs die in eigen land met vakantie gaan nadat ze asiel hebben aangevraagd in Nederland, laat veel te wensen over. Het ministerie van Justitie beloofde na berichten over de vakantie vierende asielzoekers in te grijpen en verblijfsvergunningen af te pakken, maar dat is bij Eritreeërs nog niet gebeurd.

In bijna twee jaar zijn enkele tientallen verblijfsvergunningen ingenomen van asielzoekers die met vakantie gingen naar hun land van herkomst. Bij Eritreeërs speelt het probleem in mindere mate, stelt Justitie. Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt dat niet het geval: Eritrea zou veel geld verdienen aan Eritrese asielzoekers die vakantie vieren in eigen land.

Lees verder>>>
Elsevier

View original post

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s