De naakte keizer Rutte

E.J. Bron

Screenshot_123

(Door: “Weethetwel”)

Een grote wasmiddelenfabrikant zei eens: “Mijn wasmiddel is niet beter, maar mijn klanten geloven dat het beter is”. De beste man had dan ook een heel leger van psychologen ingehuurd om de consument dit te laten geloven en ze te leren in alle “vrijheid” zijn artikelen te kiezen. Veel , vaak en overal moest de klant zijn reclame zien en horen. En dat het werkte, stond buiten kijf.

In de welvarende westerse wereld lopen de consumenten inmiddels willoos achter de reclamecampagnes aan. De gewone advertentiecampagne is vervangen door “trends”, “rolmodellen” en “big data”, waardoor alles nóg geniepiger geworden is. Van een zelfstandig denkende consument is niet veel meer over. Er kan evenwel nog steeds gesteld worden dat het eigen keuze is van de consument.

Twijfelachtig wordt het echter wanneer het bij verkiezingen over de toekomst gaat, dan blijkt dat de kiezer zich ook als een gewone willoze…

View original post 764 woorden meer

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s