Samsom ziet niets in plan om Afrikaanse migranten terug te sturen

E.J. Bron

screenshot_55

(Door: Bauke Schram)

Het plan van premier Mark Rutte om Afrikaanse migranten terug te slepen naar veilige landen in Noord-Afrika is een ‘onzalig idee’. Dat is althans de mening van PvdA-leider Diederik Samsom, die het plan inhumaan noemt.

Rutte wil een soort deal maken met Marokko, Tunesië  en Egypte en boten met migranten voor de Italiaanse kust oppikken om vervolgens terug te slepen naar deze veilige landen. De EU-missie Frontex ‘redt’ migranten in rubberbootjes, om ze vervolgens naar lidstaten te brengen. Volgens Rutte wordt de Europese Unie zo gewoon een veerdienst.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
elsevier

View original post

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s