“De Beweging, dat ben ik” (Vrij naar Louis XIV: “L’état, c’est moi”)

Pegida Nederland hmm
=================

E.J. Bron

Screenshot_99

(Door: Theresa Geissler)

(Over de claim op de ‘beweging van bezorgde burgers’, Pegida-NL, door de organisatie)

Allereerst een ‘flashback’ vanuit een grijs verleden: Tijdens de kampioenschappen hardrijden op de schaats in 1977 voegde ‘enfant terrible’ Hans van Helden PPR-minister Harry van Doorn, die bij de Nederlandse kernploeg zijn opwachting kwam maken, voor het oog van de camera’s toe: “U geef ik geen hand: U heeft Veronica de laan uitgestuurd.” Van Doorn: (pokerface) “Dat zie ik niet: Ik heb ze juist zèndtijd gegeven.” Van Helden: “Ja, één uurtje. Ik vind het een rótstreek!” Het is zo’n oeroud trucje dat al sinds mensenheugenis wordt toegepast (in ieder geval door de Romeinen: “Geef het volk brood en spelen”) en dat tot in onze dagen over het algemeen succesvol gebleken is, in die zin dat de massa het veelal niet doorziet. Een enkeling doorziet het dan wel: Van Helden doorzag het, in dit…

View original post 1.527 woorden meer

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s